“Imobiliarele care nu mai merg”

Tot citesc si aud in jurul meu ca imobiliarele nu mai merg, real estate-ul mai functioneaza in Romania. Inainte de a publica in monitorul oficial acest lucru trebuie sa avem in vedere cateva aspecte.
Asa cum spunea un prieten aici, nu se poate generaliza. Imobiliarele inseamna si rezidentiale, si terenuri, si birouri si spatii comerciale, chiar si hale industriale sau spatii logistice. Imobiliarele se pot referi la apartemente noi, dar si la locuinte comuniste; de asemenea imobiliarele implica tranzactii de inchiriere si de vanzare/ cumparare. Proprietatile tranzactionate pot fi in Bucuresti, langa capitala sau in tara. Si inca se mai pot gasi nise/ segmentari, credeti-ma.
Este evident ca in aceasta perspectiva a afirma ca “imobiliarele nu functioneaza” este o aberatie. Ca in orice piata, anumite segmente merg, altele nu.
Asadar nu trebuie sa ne mire ca apartamentele de 2 camere in blocuri noi la 150.000 euro + TVA nu se vand si dezvoltatorii respectivi intra in insolventa. Pe de alta parte, apartamentele de 2 camere la 50-55.000 cu tot cu TVA se vand si offplan, in anumite conditii. Situatii similare se gasesc atat la cladirile de birouri (in functie de locatie) sau la terenuri (cele agricole se vand ca painea calda de ex, dar au existat tranzactii spectaculoase in ultimele 6 luni si. Cu terenuri mari in Bucuresti). Totul e doar o chestie de cerere si oferta, asa cum am tot spus-o pe acest blog.
Si daca ar fi ca imobiliarele sa nu mearga, de ce Impact pregateste in prezent un nou ansamblu de vile? De ce sunt in pregatire inca vreo 3-4 malluri in Bucuresti? De ce Giulio vrea sa lanseze un nou proiect propriu cu apartamente in Popesti Leordeni, asa cum a lasat sa se intrevada pe un articol de pe blogul propriu? De ce Volumetric va da drumul unui ansamblu rezidential bine calculat langa Parcul Carol? De ce NEPI a cumparat un teren (si o cladire de patrimoniu) in Piata Victoriei daca nu pentru a dezvolta ceva profitabil? Si exemplele pot continua…

Imobiliare
Articole similare:
Nu am gasit articole similare...

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

Comments

2 Responses to ““Imobiliarele care nu mai merg””

Leave Comment

(required)

(required)